LeválasztásHozzáadásBezárás

Magyarországi központ
Beckhoff Automation Kft.

Magyarország, 1097 Budapest
Táblás utca 36–38. G. ép.

info@beckhoff.hu
www.beckhoff.com/hu-hu/

Növekvő értékesítés, nagyobb termelőkapacitás és kiterjedtebb forgalmazási hálózat

A Beckhoff Automation árbevétele 19 %-kal, 810 millió euróra nőtt

A Beckhoff Automation 2017-ben 810 millió euró globális árbevételt ért el, ami 19 %-os növekedést jelent az előző évihez képest. A sikeres eredményekhez az új termékek, a forgalmazási hálózat bővítése, a megnövelt gyártókapacitások és a Beckhoff ügyfélkörének kiszélesedése egyaránt hozzájárult.

• globális árbevétel 2017-ben: 810 millió euró (19 %-os növekedés)
  • világszerte 3900 alkalmazott (16 %-os növekedés)

„Igen sikeres év volt a 2017-es vállalatunk számára. Örülünk, hogy minden földrajzi területen növekedés jellemezte cégünket” – nyilatkozta Hans Beckhoff ügyvezető igazgató. – „Világszerte erőteljes fellendülést hozott a 2017-es év, ami megmutatkozott minden iparágban, az általános gyártórendszerektől az épületautomatizálásig terjedően.” A legnagyobb növekedést az ázsiai és a csendes-óceáni térség érte el, ahol Kína a leggyorsabb bővülési ütemmel büszkélkedhet. Emellett Németországra és Európa többi részére is stabil növekedés volt jellemző.

A gyártókapacitások átfogó bővítése

„A jelenleg tapasztalt és a 2018-as év hátralévő részére is várt növekedés kiaknázása érdekében jelentősen bővítettük gyártókapacitásunkat. Példa erre elsődleges gyártási (elsősorban áramkör-beültetési) kapacitásunk több mint 70 %-os növelése” – fejtette ki Hans Beckhoff. Minden termékkategóriában bővült a másodlagos gyártási – azaz készre szerelési – kapacitás is. A be- és kimeneti egységek előállításával foglalkozó részleg új, 10 000 m2-es épületbe költözött; ez duplája az eddigi gyártóterületnek, és 2018 végéig további 40 000 m2-rel fog bővülni. A Beckhoff úgy látja, hogy telephelyeinek 140 000 m2-esre tervezett összterületével kellően felkészült lesz a várható további növekedésre. Mindezen bővítések támogatására a vállalat 2018-ban mintegy 50 millió eurót ruház be épületekbe és berendezésekbe, ezen túlmenően pedig évente további 60 millió eurót fog visszaforgatni új termékek és eljárások kifejlesztésébe.

Hajtástechnikai üzletágában a Beckhoff speciális szervomotor-gyártóüzemet épített marktheidenfeldi telephelyén, ahol ezzel további 2500 m2 gyártóterület és 1000 m2 irodaterület áll rendelkezésre. Amint Hans Beckhoff kifejtette: „Mivel szervomotorjaink tengelyeit és készülékházait saját magunk gyártjuk, jelentősen növelni tudtuk vertikális gyártási képességeinket. Így gyorsan tudunk reagálni a fokozódó keresletre és egyúttal tovább tudjuk emelni termelésünk minőségi színvonalát. A mechanikai alkatrészek házon belüli gyártása révén egyúttal képesek vagyunk ügyfeleink egyedi igényeit egyszerűbben és gyorsabban kielégíteni, valamint a prototípusok építése és az innovatív projektek megvalósítása is könnyebb.

A kulcs: közel kell lenni az ügyfélhez

Hans Beckhoff véleménye szerint minden automatizálási projekt sikerének kulcseleme az, hogy a szállító közel legyen az ügyfélhez, mivel a lehető legjobb megoldások kifejlesztéséhez szoros kapcsolatot kell tartani a partnerekkel. „Mindig arra törekszünk, hogy ügyfeleink közvetlen közelében legyen képviseletünk. Németországban például az idei évben három új regionális irodát nyitottunk Erfurtban, Fuldában, illetve Mannheimban, és most már gyakorlatilag lefedjük az országot” – fejtette ki Hans Beckhoff.

A Németország-szerte működő 22 értékesítési iroda mellett a vállalat tovább bővíti nemzetközi hálózatát is: a közelmúltban például új leányvállalatot indított Tajvanban és új képviseletet Észtországban. Egy további, mexikói leányvállalat létesítése most van folyamatban. Jelenleg a Beckhoff 37 országban rendelkezik leányvállalattal vagy képviseleti irodával. Saját tulajdonú leányvállalataival és forgalmazóival együtt a vállalat 75 országban van jelen.

A Beckhoff Automation jelenleg 3900 alkalmazottat foglalkoztat, ami 16 %-os növekedést jelent a múlt évhez képest. Mintegy 2900-an Németországban dolgoznak, közülük 2600-an a vállalat verli központjában. Mérnöki diplomával 1400 alkalmazott rendelkezik.

Univerzálisan alkalmazható termékek és technológiák

A Beckhoff az automatizálás minden területén átfogó rendszermegoldásokat kínál különféle teljesítőképességi kategóriákban. A vezérlési és a hajtástechnikai termékek széles határok között skálázhatók, ezért optimálisan a legkülönfélébb alkalmazások igényeihez szabhatók. Hans Beckhoff szerint a cége által nyújtott legfontosabb lépéselőny, hogy „a TwinCAT automatizálási szoftver egyetlen programcsomagon belül egyesíti az összes szükséges gépfunkciót: a PLC-t, a mozgásvezérlést, a robotikát, a méréstechnikát, a tudományos automatizálást, a gépi látást, a kommunikációt, valamint az IoT- és HMI-funkciókat. Ez sokrétű képességeket biztosít, és lehetővé teszi, hogy ügyfeleink úgy telepítsenek élvonalbeli technológiát, hogy közben kézben tartják annak költségeit is”. A Beckhoff mérnökeinek most az ad okot különös örömre, hogy a TwinCAT Vision szoftverrel a képfeldolgozást, azaz a gépi látást is sikeresen beépítették új funkcionális elemként a TwinCAT fejlesztői környezetbe. A vezérlési funkciókba mélyen beágyazott képfeldolgozási képességek nyújtotta előnyöket számos területen kiaknázhatják a felhasználók.

További pozitív fejlemények 2018-ban

„Az idei év máris igen pozitívan indult. Az első negyedévben ismét kétszámjegyű növekedést könyvelhettünk el” – nyilatkozta Hans Beckhoff, aki a jövőt is optimistán látja: – „Ugyan 2018-ban a bővülés üteme kissé mérséklődhet, várakozásaink szerint azonban továbbra is jelentős lesz. Meggyőződésünk, hogy mind technológiai, mind forgalmazási szempontból kiváló helyzetben vagyunk.”

Ms. Éva Anna Porgánszki

Beckhoff Automation Kft.
Magyarország
1097 Budapest
Táblás utca 36–38. G. ép.

press@beckhoff.hu
www.beckhoff.com/hu-hu/