LeválasztásHozzáadásBezárás

Magyarországi központ
Beckhoff Automation Kft.

Magyarország, 1097 Budapest
Táblás utca 36–38. G. ép.

info@beckhoff.hu
www.beckhoff.com/hu-hu/

TwinCAT/BSD Hypervisor, az új rendszerszolgáltatás

Fokozott rendelkezésre állás integrált virtuális gépkörnyezeteken keresztül

A TwinCAT/BSD Hypervisor a Beckhoff TwinCAT/BSD operációs rendszerének a szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy egyidejűleg futtassunk virtuális gépeket (VM) és TwinCAT valós idejű alkalmazásokat egy ipari számítógépen. A TwinCAT/BSD-be történő optimalizált hypervisor integráció, és a Beckhoff szoftver és hardver ehhez illeszkedő konfigurációi lehetővé teszik, hogy elérjük virtuális gépek maximális teljesítményét, megőrizve a TwinCAT valós idejű tulajdonságait.

A virtuális gépek nagy teljesítményű futtatása lehetővé teszi, hogy a különböző operációs rendszerek erősségeit egy ipari PC-n hasznosítsák, és a teljes rendszer biztonsági jellemzőit moduláris és elszigetelt módon, a felhasználói környezetek működtetésével javítsák. A TwinCAT valós idejű alkalmazásai például a Windows asztali környezettől külön is üzemeltethetők egy ipari PC-n történő gépi működtetéshez. Ebben az értelemben a Windows operációs rendszer virtuális gép környezetben fut. Ennek köszönhetően a Windows újraindulása – például szoftverfrissítések miatt – nem szakítja meg a gép vezérlésének végrehajtását. Ez biztosítja a gép elérhetőségét, mivel a Windows csak a virtuális gép környezeten belül indul újra, és a TwinCAT továbbra is a TwinCAT/BSD host által támogatott valós idejű környezetben fut.

A TwinCAT/BSD Hypervisor eszközátviteli funkcióján keresztül a hardvererőforrásokat – mint például a GPU-t, az USB-t és/vagy a hálózati interfészeket – egyértelműen hozzárendelhetjük egy virtuális géphez. Így korlátozható a TwinCAT/BSD rendszerhez felhasználói és/vagy hálózati interfészeken keresztül történő hozzáférés, és javítható a vezérlőrendszer biztonsága. A TwinCAT/BSD Hypervisor segítségével a Linux disztribúciók a Windows mellett a vezérlőn is működtethetők, például Linux konténerek futtatásához. Ebben az esetben a Linux konténerek és a gépvezérlő közötti adatkommunikációt „host-only” hálózatok támogathatják. Ez biztosítja, hogy a nem titkosított hálózati kommunikáció kizárólag lokálisan, a TwinCAT/BSD és a Linux konténer host-ja között menjen végbe, és hogy a bizalmas adatok ne hagyják el az ipari PC-t.

Ms. Éva Anna Porgánszki

Beckhoff Automation Kft.
Magyarország
1097 Budapest
Táblás utca 36–38. G. ép.

press@beckhoff.hu
www.beckhoff.com/hu-hu/